محصولات ما

جدید ترین اخبار شرکت

جدید ترین مقالات

چسب سیلیکات سدیم و کاربردهای آن در صنعت

چسب سیلیکات سدیم و کاربردهای آن در صنعت

سیلیکات سدیم چیست؟

سیلیکات ها ترکیبی شیمیایی با باری منفی از سیلسیم ها هستند. سیلیکات سدیم پودری سفید رنگ است .این ماده زمانی که در آب حل شود محلول قلیائی ایجاد می کند. سیلیکات سدیم به “آب شیشه” یا ” شیشه مایع” نیز معروف است که به صورت جامد موجود می باشد.

از کاربرد سیلیکات سدیم در صنایع کارتن سازی چه میدانید؟ مهمترین کاربردسیلیکات سدیم در صنایع کارتن سازی به عنوان چسب در کارتن سازی می باشد. در سیمان سازی،قالب ریخته گری، صابون سازیی، پاک کننده های صنعتی، کنترل خوردگی در لوله های آب نیز می توان اشاره کرد. این ماده در حالت مایع در مواد شوینده، پوشش کردن دیوار و عایق کردن، کاشی بام ساختمان کاربرد دارد.کمک های انسولین، پایگاه های کاتالیست، مواد شیمیایی، نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

این ماده در محلول های خنثی و قلیائی پایدار است. در فرآیندی یون های هیدروژن و یون های سیلیکات با هم واکنش می دهند و سیلیکات اسید را می سازند. زمانی که حرارت ببیند و گرم شود ماده ای شیشه ای به نام سیلیکا ژل را تشکیل می دهند.به دو شیوه تر و خشک تولید می شود. شیوه های تولید در زیر شرح داده شده.

سیلیکات سدیم چیست؟

سیلیکات سدیم قلیایی:

اگر در زمان ذوب، سود خشک به کوره افزوده شود سیلیکات سدیم قلیایی تشکیل می شود. برای حل سدیم از بخار پرفشار استفاده می شود. سیلیکات ها باعث پایداری پراکسید هیدروژن شده و نقش بافر را بازی می کننند. سیلیکات ها در فرآیند جوهر زدایی در  ph پایین توسط سدیم هیدروکسید انجام می شود که کدر شدن محلول را ایجاد می کند و این نکته در تهیه خمیر کاغذ بسیار مهم است.

چسب سیلیکات سدیم

سیلیکات سدیم مایع، محلول شیشه‌ ای قابل حل در آب است که از نسبتهای مختلف شن (SiO۲) و خاکستر سودا (Na۲CO۳) ساخته میشوند. بیشتر سیلیکاتهای سیلیسی (نسبت ۲.۸ به ۳.۲) مدتهاست که به عنوان چسبهای قابل اطمینان و کم هزینه استفاده می‌شود. و چسبندگی آن‌ها از مایعات کمی چسبناک تا مواد غلیظی که در برابر جریان مقاومت می کنند، تغییر می‌کند.

سیلیکات های مایع ارزان و قابل دسترسی هستند. سیلیکات ها چسب های غیر قابل اشتعال هستند. آنها بدون بو بوده و هیچ طعمی به محتوای بسته هایی که در آنها به عنوان چسب استفاده میشود نمی دهند و توسط سازمان غذا و دارو ایمن شناخته شده اند. برای آشنایی بیشتر با ویژگی و کاربرد این نمونه از چسب ها این مقاله را مطالعه کنید.

چسب سیلیکات سدیم مایع، چسب معجزه آسایی است که اغلب در صنایع زیادی از آن استفاده می شود از ویژگی های بارز آن میتوانیم به مقاومت در برابر سایش، احتراق و آب اشاره کنیم.

ویژگی های چسب سیلیکات سدیم مایع

چسب سیلیکات سدیم مایع، ضخامت بالا و  رنگ شفافی دارد که گاهی اوقات دارای رنگ مایل به زرد یا سبز است. از ویژگی های دیگر این چسب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چسب سیلیکات قدرت نفوذ بالایی در سطوح دارد.
  • چسبندگی سفت، دائمی و قوی
  • مقاومت بالا در برابر دما دارد. پایه عایق تشکیل شده از چسب سیلیکات می تواند دمای ۱۳۰۰ درجه را تحمل کند.
  • سیلیکات ها یک جایگزین عالی و ارزان برای لاتکس و سایر چسب ها هستند.
  • آنها سازگار با محیط زیست هستند.
  • مقاومت در برابر آب و شرایط نامساعد جوی.
  • از زنگ زدن سطوح فلزی جلوگیری می کند.
  • در کوچکترین شکاف ها نفوذ پیدا می کند و قدرت سازه ها را افزایش می دهد.
  • استفاده از آن آسان است.
  • زمان نگهداری چسب سیلیکات سدیم مایع، حدود ۲ سال است.
  • کیفیت چسب تحت تاثیر کاهش دما از بین نمی رود.

کاربردهای چسب سیلیکات سدیم مایع

چسب سیلیکات سدیم مایع به طور گسترده ای در زندگی روزمره استفاده می شود.

  • برای افزایش مقاومت مصالح ساختمانی در برابر احتراق  استفاده می شود.
  • اگر چسب سیلیکات پایه سدیم مایع را با ترکیباتی مانند سیمان و ماسه مخلوط کنیم، سرعت سفت شدن مصالح افزایش می یابد.
  • چسب سیلیکات اغلب هنگام کار با فونداسیون و ایجاد پوشش های ضد آب استفاده می شود.
  • چسب سیلیکات سدیم دارای ترکیبات خاصی است که به آن اجازه می دهد به سرعت به ساختار مواد جامد نفوذ پیدا کند و رطوبت را افزایش دهد و در نتیجه ویسکوزیته و چگالی را نیز افزایش می دهد.
  • هنگامی که چسب روی سطح اعمال می شود ، باکتری ها و قارچ های موجود در سطح از بین می روند.
  • چسب سیلیکات مانند یک لایه شفاف یکدست به نظر می رسد و بنابراین به عنوان جایگزینی برای پلی پدرولول می باشد.
  • آنها می توانند هرگونه وسایل خانه مانند میز، نیمکت، هدست را بپوشانند.
  • چسب سیلیکات در مکان های مسکونی و غیرمسکونی در برابر نشت و آسیب محافظت می کند.
  • برای از بین بردن آفات موجود درخت آسیب دیده، مناسب هستند.
  • روی زمین، برای تزیین میزها، روکش میز و موارد دیگر استفاده می شود.
  • در تعمیر حمام، استخرها و سونا چسب در برابر تماس مداوم با آب مقاومت می کند.
  • چسب سیلیکات در آتش لوله ها و کوره ها استفاده می شود.
  • مهندسی مکانیک – اتصال قطعات.
  • چسب سیلیکات را می توان روی سطوح آجری، بتنی یا چوبی استفاده کرد.
  • می توانید کاغذ و شیشه، پارچه، محصولات چینی یا چرم را بچسبانید.
  • صنعت متالورژی نیز از این چسب استفاده می کند.

خواص پیشگیری از آتش، نقش بسزایی در مناسب بودن چسب سیلیکات دارد. هنگام ساختن خانه، بسیاری از مواد قابل احتراق، چوب، قطعات مصنوعی و پلاستیکی استفاده می شود. برای مقاوم تر شدن مواد قابل احتراق، آنها را با ماده خاصی که همان چسب سیلیکات سدیم مایع، می باشد می پوشانیم.

موارد مصرف چسب سیلیکات سدیم جامد در خانه و صنایع

چسب سیلیکات سدیم جامد، یکی از فراورده های سیلیکات می باشد. که در همه ی صنعت ها کاربرد دارد. شاید تصور کنید که کاربرد وسیع آن در تمامی مشاغل، حتما دلیلی بر گرانی و تولید کم این ماده است. اما کاملا برعکس است، این ماده  هم در دسترس می باشد و هم ارزان!

آشنایی با چسب سیلیکات سدیم جامد

سیلیکات ها در طبیعت به صورت رسوب یافت می شوند. استخراج آنها دشوار و گران نیست. هزینه تولید چسب سیلیکات زیاد نیست، اما کاربرد آن بسیار گسترده است. از سیلیکات در صنعت چسب نیز استفاده می شود. چسب سیلیکات سدیم جامد، مایع و پودری کاربردهای فراوانی دارد. بحث اصلی ما درباره ی شکل جامد و گرانول گونه ی این نوع از چسب ها می باشد.

♦ شاید با خودتان بگویید فرق هر کدام از این چسب ها با یکدیگر چیست؟

در پاسخ باید بگوییم که عملکرد هر کدام از چسب های سیلیکات سدیم جامد، مایع و پودری یکی است اما در میزان قیمت، نحوه ی تولید و شکل ظاهری ذرات با یکدیگر تفاوت دارند. در اصل این ماده، با سفت و سخت گشتن سیلیکات سدیم مایع به دست می آید برای این کار مقدار کمی از آب سیلیکات سدیم مایع را می گیرند تا به حالت نیمه جامد، تغییر شکل یابد.

کاربردهای چسب سیلیکات سدیم جامد

چسبندگی فوق العاده ی این ماده، استفاده از آن را چه در خانه و چه در تولید رایج کرده است.

  • از چسب سیلیکات در فرآیند بریکت استفاده می شود.
  • می تواند به عنوان یکی از اجزای اصلی چسب یا بتونه برای نجاری مورد استفاده قرار گیرد.
  • به دلیل مقاوم بودن آن در برابر آتش، این ماده به طور فعال به عنوان یکی از اجزای اصلی افزودنی ها استفاده می شود.
  • چسب سیلیکات در ساخت سقف های ضد آب، زیرزمین ها و چاه های با درجه حرارت بالا هوا، کاربرد گسترده ای دارد.
  • برای چیدمان اتاق هایی با تردد زیاد مردم، پرده های تئاتر و غیره استفاده می شود
  • برای پاکسازی رسوبات کربن موجود در تابه ها، استفاده از چسب سیلیکات سدیم امری معجزه آسا است.
  • این مخلوط در صورت خرابی در آکواریوم، برای چسباندن شیشه و حذف آلودگی های چرب و روغنی استفاده می شود.

قیمت و خرید چسب سیلیکات سدیم

در دنیای صنعت، انتخاب چسبی که هم قدرتمند باشد و هم از قیمت مناسبی برخوردار باشد، اهمیت زیادی دارد. چسب سیلیکات سدیم، با فرمولاسیون پیشرفته و قدرت چسبندگی بالا، پاسخگوی نیازهای شما در پروژه‌های مختلف خواهد بود. شرکت سیلیکات گستر اصفهان، با سال‌ها تجربه در تولید چسب‌های صنعتی، این محصول را با بهترین کیفیت و قیمت رقابتی عرضه می‌کند.

مزایای خرید چسب سیلیکات سدیم

  • قدرت چسبندگی بالا و مقاومت در برابر حرارت
  • سازگاری با محیط زیست و بدون مواد مضر
  • قیمت مناسب و اقتصادی

برای اطلاع از قیمت و خرید چسب سیلیکات سدیم و مشاوره رایگان، همین حالا با ما تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند و شما را در انتخاب بهترین چسب برای نیازهایتان راهنمایی خواهند کرد.

تماس بگیرید و از مشاوره ما بهره‌مند شوید!

سیلیکات گستر اصفهان اولین تولید کننده انواع چسب سیلیکات سدیم با کیفیت در ایران

چسب سیلیکات سدیم جامد چگونه بر ذرات سطوح اثر می گذارد؟

استفاده از چسب سیلیکات سدیم جامد باعث ایجاد چسبندگی در بین مولکول‌ها می شود، که در سطح نسبت به داخل کمتر چسبیده اند. به دلیل جذب چسب بر سطوح اشیا، ویسکوزیته افزایش می یابد و در نهایت به علت تغییر در تعادل ذرات سطحی و تغییر در زنجیره‌های اسید سیلسیک، یک فرایند تراکم چندگانه اتفاق می افتد و یک اتصال چسبی قابل اعتماد ایجاد می شود.

چسب سیلیکات سدیم در صنایع کارتن سازی(چسب سیلیکات کارتن):

سیلیکات سدیم مصارف گوناگونی دارد که می توان برای سفید کردن و زدودن جوهر در کارخانه های تولید کاغذ استفاده کرد. به گونه ای که سیلیکات سدیم ، جوهر را از الیاف کاغذ زدوده باعث معلق سازی شده و از نشستن جوهر بر روی الیاف جلوگیری می کند.

اما یکی از مهمترین مصارف آن، کاربرد چسب سیلیکات سدیم در صنایع کارتن سازی برای افزایش قابلیت چسبندگی در کارتن  می باشد. که باعث چسبندگی در چسب جعبه های مقوائی، چسب خطوط بسته بندی ، به عنوان لمینت کردن مقوا و چسبندگی خمیر کاغذ نیز استفاده می شود.

در حین استفاده از چسب سیلیکات به نکاتی باید توجه کرد که به اختصار به توضیح آنها می پردازیم:

  • زمان چسباندن پوستر به ورق اگر ورق خیس قهوه ای رنگ شود نشان دهنده حجم زیاد آب در چسب است.
  • تولیدکنندگان چسب عقیده دارند که پتاسیم قابلیت چسبندگی چسب را افزایش می دهد بدین منظور توصیه می شود که چسبی استفاده شود که دارای پتاسیم باشد.
  • توصیه می شود که مقداری آب به چسب اضافه شود تا از شدت غلظت آن کاهش یابد و رقیق شود. البته در میزان اضافه کردن آب توجه کنید که اگر آب زیادی اضافه شود چسبندگی چسب را کاهش داده. افزودن آب به چسب باعث صرفه جویی در هزینه ها شده زیرا باعث کاهش مصرف می شود.

برای غلیظ کردن چسب راهکار دیگری نیز وجود دارد می توان چسب سیلیکاتی را در مقابل گرما قرار داده، بدین صورت آب در چسب بخار می شود.

و در آخر هم باید اشاره کرد که چسب سیلیکات سمی نیست ولی در صورت تماس با پوست حتما با آب شسته شود.

نتیجه‌گیری

چسب سیلیکات سدیم با ویژگی‌های منحصر به فرد خود، یکی از مواد شیمیایی پرکاربرد در صنایع مختلف است. این ماده با مقاومت بالا در برابر حرارت و آتش، پایداری شیمیایی و چسبندگی قوی، در صنایع ساختمانی، کاغذ و کارتن و نساجی کاربردهای فراوانی دارد. با این حال، معایبی همچون حساسیت به رطوبت و قابلیت انحلال در آب نیز وجود دارد که باید در کاربردهای مختلف مورد توجه قرار گیرد. به طور کلی، چسب سیلیکات سدیم به عنوان یک ماده چندمنظوره و کارآمد، نقش مهمی در بهبود کیفیت و کارایی محصولات مختلف ایفا می‌کند.

سوالات متداول برای قیمت و خرید چسب سیلیکات سدیم

  1. چسب سیلیکات سدیم چیست؟
    چسب سیلیکات سدیم یک ترکیب شیمیایی است که از سدیم، سیلیکون و اکسیژن تشکیل شده و به عنوان یک ماده چسبنده قوی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردش مانند مقاومت در برابر حرارت و آتش، پایداری شیمیایی و چسبندگی بالا، کاربردهای گسترده‌ای دارد.
  2. چسب سیلیکات سدیم چگونه تولید می‌شود؟
    چسب سیلیکات سدیم به دو روش اصلی تولید می‌شود: یکی ذوب کردن ماسه سیلیسی و سودا در دمای بالا و دیگری حل کردن سیلیس و سود سوزآور در آب. هر دو روش به تولید محصولی با ویژگی‌های خاص و کاربردهای مختلف منجر می‌شوند.
  3. چسب سدیم سیلیکات چه کاربردهایی دارد؟
    چسب سیلیکات سدیم در صنایع مختلفی از جمله صنایع ساختمانی، تولید کاغذ و کارتن، و صنایع نساجی کاربرد دارد. در صنعت ساختمان‌سازی برای ساخت بتن‌های مقاوم در برابر حرارت و آتش، در صنعت کاغذ و کارتن به عنوان چسبی قوی برای اتصال لایه‌ها، و در صنعت نساجی برای تثبیت رنگ و بهبود کیفیت پارچه‌ها استفاده می‌شود.
  4. مزایای استفاده از چسب سیلیکات سدیم چیست؟
    مزایای استفاده از چسب سیلیکات سدیم شامل مقاومت بالا در برابر حرارت و آتش، پایداری شیمیایی در برابر مواد مختلف، و چسبندگی قوی است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا این ماده در محیط‌های مختلف و در شرایط سخت عملکرد خوبی داشته باشد.
  5. آیا چسب سیلیکات سدیم معایبی هم دارد؟
    بله، چسب سیلیکات سدیم برخی معایب نیز دارد. از جمله این معایب می‌توان به حساسیت آن به رطوبت و قابلیت انحلال در آب اشاره کرد. این ویژگی‌ها ممکن است در برخی کاربردها محدودیت‌هایی ایجاد کنند.
  6. آیا چسب سیلیکات سدیم برای استفاده در محیط‌های خورنده مناسب است؟
    بله، چسب سیلیکات سدیم به دلیل پایداری شیمیایی بالا در برابر بسیاری از مواد شیمیایی، گزینه مناسبی برای استفاده در محیط‌های خورنده و شیمیایی است. این ماده در برابر اسیدها و قلیاهای ضعیف پایدار است و مقاومت خوبی در برابر اکسیداسیون دارد.
  7. چگونه می‌توان از چسب سیلیکات سدیم استفاده کرد؟
    استفاده از چسب سیلیکات سدیم بسته به کاربرد خاص متفاوت است. به طور کلی، این ماده به صورت محلول یا پودر در دسترس است و می‌توان آن را به راحتی بر روی سطوح مختلف اعمال کرد. برای به دست آوردن بهترین نتایج، باید دستورالعمل‌های تولید کننده را رعایت کرد.
  8. آیا چسب سیلیکات سدیم برای محیط زیست مضر است؟
    چسب سیلیکات سدیم به طور کلی به عنوان یک ماده شیمیایی با سمیت کم در نظر گرفته می‌شود. با این حال، همیشه باید از تماس مستقیم با پوست و چشم‌ها جلوگیری کرد و در صورت استفاده در مقیاس بزرگ، اقدامات احتیاطی مناسب برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *