کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی و سرامیک

از سیلیکات سدیم در صنعت های متفاوتی می توان استفاده کرد. بی شک یکی از مصارف آن کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی و سرامیک می باشد. از موارد کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی و سرامیک جهت صرفه جوئی مصرف انرژی می باشد. به طوری که باعث حذف آب موجود در مواد شده و باعث افزایش راندمان تولید می شود. در مقاله کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی و سرامیک ما بررسی تمام این موارد پرداخته ایم.

از کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی و سرامیک چه میدانید؟ نقش سیلیکات سدیم در افزایش استحکام خام در مواد سرامیکی ، ایجاد و ترکیب بدنه است. تا استحکام این ماده در هنگام جابه جایی ،ماشین کاری و تولید زیاد شده و شکسته نشود. در نتیجه با کمک بایندرها به سبب افزایش استحکام مواد زائد و دورریختی کاهش یافته ، همچنین در هزینه ها نیز صرفه جویی شده و تولید صورت می گیرد. در بدنه هایی که بدون پلاستی سایزر هستند این ماده طبیعی ست .البته در پودرهایی که نیاز به اتصال خام دارند استفاده می شود تا استحکام آن تقویت شود.

یکی از خصوصیات اصلی که بایندرها باید داشته باشند خاصیت استحکام بدنه را افزایش دهند. از دیگر ویژگی های مهم بایندرها غیرساینده بودن آنهاست. در صورت ممکن باید در دمای پایین سوخته شوند. همچنین باید بعد از فرآیند پخت از خود خاکستری بجا نگذارند و رطوبت محیط را نباید جذب کنند. به قالب ها نیز نباید بچسبند.

کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی
کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی

 

بایندرها باید به سادگی به امولسیون و حالت محلول دربیایند تا در دوغاب بدنه مورد استفاده قرار گیرند. از لحاظ  هزینه نیز باید قیمتی مناسب در نظر گرفته شود تا هزینه را افزایش ندهد.

سیلیکات سدیم در نقش بایندر

یکی از موارد کاربرد سیلیکات سدیم در صنعت کاشی و سرامیک این است که از سیلیکات سدیم به عنوان بایندر استفاده می شود. میزان مورد استفاده بایندرها از ۵ درصد وزنی نباید بیشتر شود و نسبت وزنی باید متناسب با نوع بدنه و شرایط تولید متفاوت باشد.

این ماده در فرآیندهای متفاوت تولید مانند: فرآیندهای شکل دهی از قبیل پرس، آماده سازی بدنه، سیستم های اکسترود و….مراحل لعاب زنی از قبیل ولا،اسپری، بل و…مراحل متفاوت دکوراسیون من جمله عکس برگردان،روتاری،چاپ فلت و…. به فرآیند اضافه می شود تا با بهبود شرایط رئولوژی دوغاب به مراحلی مانند شرایط اتصال دکور به بدنه، پخش شدن مواد در محصول وضعیت پرس محصول، روانسازی ترکیبات، کمک به تسریع در مراحل تولید، روش قالب گیری تزریقی در مرحله تولید و ….کمک نموده باعث افزایش کیفیت محصولات می شود.

پلی اسیلات ها به کمک سیلیکات سدیم، در بدنه های سفید پخت برای روند بهبود خواص ریخته گری دوغاب مورد استفاده قرار می گیرند. شرایط ریخته گری نقش بسزایی دارند. تا بتوان بهترین نسبت را به دست آورد. با افزایش پلی اسیلات تردیت محصول بعد از ریخته گری کم می شود و کیفیت محصول نهایی افزایش می یابد.

نقش بایندرها در فرم دهی سرامیک

بایندرها در فرم دهی سرامیک ها به عنوان پلیمرهایی با زنجیره هستند، تامین استحکام بدنه خام با ایجاد اتصال میان ذرات است. در بعضی از شیوه های فرم دهی سرامیک ها مانند روش قالب گیری تزریقی این ماده پلاستیسیته مورد نیاز را برای تغذیه ماده در جهت بهبود به مرحله فرم دهی می باشد.

کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی
کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی و سرامیک

 

قسمت عظیمی از ترکیبات آلی می توانند در نقش بایندر ظاهر شوند.که بخشی از این ترکیبات در مایعات آلی و بخشی دیگر در آب حل می شوند. منومرها که شامل آکریلیک ها ،وینیل ها و گلیکول ها (اتیلن اکسیدها) می باشند. وینیل ها از اتم های c به گروه مقابل اتصال می یابند، البته وینیل ها یک زنجیره خطی دارند. آکریلیک ها هم به همین صورت هستند منتها ممکن است دو یا یک گروه مجاورهم به اتم های  c اتصال یابند.

تاثیربایندرها بر رئولوژی حلال یک موضوع مهمی ست. خاصیت جریان یابی مایع تغییر می کند و چسب های آلی ویسکوزیته را زیاد می کند. در بعضی مواقع ممکنه که مایع به ژل تبدیل شده. در شیوه های ریخته گری مثل ریخته گری نواری، غلظت چسب افزایش یافته نباید از افزایش سریع ویسکوزیته سیستم شود زیرا این مسئله میزان پودر را برای ویسکوزیته مناسب کاهش می دهد.

چسب ها به سه دسته تقسیم می شوند. چسب ها با ویسکوزیته متوسط، کم و بالا دسته بندی می شوند. که این تقسیم بندی براساس تاثیری که در ویسکوزیته محلول دارند انجام می شود.

در محلول مولکول های پلیمر به صورت یک مارپیچ هستند. مارپیچ های کوچک تاثیر کمتری بر ویسکوزیته دارند و به میزان کمتری باعث افزایش ویسکوزیته می شوند.

در مجموع سیلیکات سدیم کاربردهای بیشماری دارد، بی شک یکی از مهم ترین آنها کاربرد سیلیکات در صنعت کاشی و سرامیک  می باشد که نمی توان از این قابلیت چشم پوشید. نقش کمک ذوب و روانساز، ضد ترک محصول و … دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.